Разлика помеѓу преработките на „Критериум ди Дофине 2014“

нема опис на уредувањето
с
|планинска етапа
|align=right| 9 јуни
|{{атлетзнаме|[[Крис Фрум]]|ВБР}}
|
|-
!style="text-align:center"| 3
|рамна етапа
|align=right| 10 јуни
|{{атлетзнаме|[[Никијас Арнт]]|ГЕР}}
|
|-
!style="text-align:center"| 4
|}
|}
 
=== Етапа 2 ===
 
;9 јуни 2014 — [[Тарар]] до [[Ојерг|По д’Ојерг-Кол ду Беал]], 156 км
 
{|
|'''Резултат од етапа 2'''
{| class="wikitable"
|-
!
!Возач
!Екипа
!Време
|-
| 1
| {{атлетзнаме|[[Крис Фрум]]|ВБР}} [[Податотека:Jersey yellow-bluebar.svg|20п]] [[Податотека:Jersey green.svg|20п]]
| {{ct|SKY|2014}}
| align="right"| {{безпрелом|4ч 24' 41"}}
|-
| 2
| {{атлетзнаме|[[Алберто Контадор]]|ШПА}}
| {{ct|SAX|2014}}
| align="right"| и.в.
|-
| 3
| {{атлетзнаме|[[Вилко Келдерман]]|ХОЛ}}
| {{ct|BEL|2014}}
| align="right"| + 4"
|-
| 4
| {{атлетзнаме|[[Јирген ван ден Брук]]|БЕЛ}}
| {{ct|LTB|2014}}
| align="right"| + 10"
|-
| 5
| {{атлетзнаме|[[Ендру Талански]]|САД}}
| {{ct|GRM|2014}}
| align="right"| + 12"
|-
| 6
| {{атлетзнаме|[[Винченцо Нибали]]|ИТА}} [[Податотека:Jersey white dots on red.svg|20п]]
| {{ct|AST|2014}}
| align="right"| + 27"
|-
| 7
| {{атлетзнаме|[[Игор Антон]]|ШПА}}
| {{ct|MOV|2014}}
| align="right"| + 40"
|-
| 8
| {{атлетзнаме|[[Адам Јејтс (велосипедист)|Адам Јејтс]]|ВБР}}
| {{ct|OGE|2014}}
| align="right"| + 42"
|-
| 9
| {{атлетзнаме|[[Себастјен Рајхенбах]]|ШВА}}
| {{ct|IAM|2014}}
| align="right"| + 44"
|-
| 10
| {{атлетзнаме|[[Даниел Наваро]]|ШПА}}
| {{ct|COF|2014}}
| align="right"| + 45"
|}
||
|'''Генерален пласман по етапа 2'''
{| class="wikitable"
|-
!
!Возач
!Екипа
!Време
|-
| 1
| {{атлетзнаме|[[Крис Фрум]]|ВБР}} [[Податотека:Jersey yellow-bluebar.svg|20п]] [[Податотека:Jersey green.svg|20п]]
| {{ct|SKY|2014}}
| align="right"| {{безпрелом|4ч 37' 44"}}
|-
| 2
| {{атлетзнаме|[[Алберто Контадор]]|ШПА}}
| {{ct|SAX|2014}}
| align="right"| + 12"
|-
| 3
| {{атлетзнаме|[[Вилко Келдерман]]|ХОЛ}} [[Податотека:Jersey white.svg|20п]]
| {{ct|BEL|2014}}
| align="right"| + 21"
|-
| 4
| {{атлетзнаме|[[Ендру Талански]]|САД}}
| {{ct|GRM|2014}}
| align="right"| + 33"
|-
| 5
| {{атлетзнаме|[[Јурген ван ден Брук]]|БЕЛ}}
| {{ct|LTB|2014}}
| align="right"| + 35"
|-
| 6
| {{атлетзнаме|[[Винченцо Нибали]]|ИТА}}
| {{ct|AST|2014}}
| align="right"| + 50"
|-
| 7
| {{атлетзнаме|[[Ајмар Зубелдија]]|ШПА}}
| {{ct|TFR|2014}}
| align="right"| + 1' 22"
|-
| 8
| {{атлетзнаме|[[Јакоб Фуглсанг]]|ДАН}}
| {{ct|AST|2014}}
| align="right"| + 1' 22"
|-
| 9
| {{атлетзнаме|[[Адам Јејтс (велосипедист)|Адам Јејтс]]|ВБР}}
| {{ct|OGE|2014}}
| align="right"| + 1' 31"
|-
| 10
| {{атлетзнаме|[[Танел Кангерт]]|ЕСТ}}
| {{ct|AST|2014}}
| align="right"| + 1' 35"
|}
|}
 
=== Етапа 3 ===
 
;10 јуни 2014 — [[Амбер]] до [[Ле Теј]], 194 км
 
=== Етапа 4 ===
 
;11 јуни 2014 — [[Монтелимар]] до [[Гап]], 167,5 км
 
=== Етапа 5 ===
 
;12 јуни 2014 — [[Систерон]] до [[Ла Мир]], 189,5 км
 
=== Етапа 6 ===
 
;13 јуни 2014 — [[Гренобл]] до [[Поази]], 178,5 км
 
=== Етапа 7 ===
 
;14 јуни 2014 — [[Вил ла Гран]] до [[Финхот]], 160 км
 
=== Етапа 8 ===
 
;15 јуни 2014 — [[Межев]] до [[Куршевел]], 131,5 км
 
== Пласман ==
| 1
| [[Крис Фрум]]
|style="background:yellow;" rowspan=2| [[Крус Фрум]]
|style="background:pink"| [[Винченцо Нибали]]
|style="background:lightgreen;" rowspan=2| [[Крис Фрум]]
|style="background:offwhite;"| [[Боб Јунгелс]]
|style="background:orange;"| {{ct|SKY|2014}}
|-
| 2
| [[Крис Фрум]]
|
|style="background:pink"| [[Кевин Реза]]
|style="background:offwhite;"| [[Вилко Келдерман]]
|style="background:orange;"| {{ct|AST|2014}}
|-
| 3
| [[Никијас Арнт]]
|
|-
| 4
!style="background:#FF8C00;"|
|}
 
;Забелешки:
* На етапите 2 и 3, [[Алберто Контадор]], кој бил втор во бодовниот пласман, ја носел зелената маичка, бидејќи [[Крис Фрум]] (на првото место) ја носел жолтата маичка како предводник на генералниот пласман.
 
== Наводи ==