Разлика помеѓу преработките на „Драган Богдановски“

с (Робот: Селам 1 меѓујазични врски во Википодатоци на d:q12279070)
На првиот конгрес на [[ВМРО ДПМНЕ]], одржан во Прилеп на 6 и 7 април [[1991]] г., Богдановски е избран за почесен претседател на партијата, а од 1991 до 1993 г. е претседател на Задграничниот комитет на ВМРО ДПМНЕ за Европа.
 
Сепак, доаѓа до заладување на односите помеѓу него и претседателот на партијата, [[Љубчо Георгиевски]]. Во 1993 г. доаѓа до конечното разделување од ВМРО ДПМНЕ. На [[285 февруаримај]] [[1993]] година Богдановски формира нова партија, Македонски национален фронт, со седиште во Прилеп,<ref>Цане Мојаноски „Летопис на македонската демократија“, Скопје, 2000, 239 стр.</ref> но таа партија не успева да заживее и Богдановски се враќа во Шведска.
 
== Извор ==
Анонимен корисник