Разговор со корисник:Olgica Tolevska: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
(Ја заменувам страницата со '.')
Нема опис на уредувањето
=='''RealPlayer'''==
.
''',,RealPlayer”''' , порано ,,'''RealOne Player'''” (и во различни времиња ,,'''RealAudio Player'''” и ,,'''RealPlayer G2'''” ), е крос-платформерски софтверски производ создаден од ,,RealNetworks” кој прво се користеше за пуштање на снимени медиуми . Mедија плеерот е компатибилен со голем број формати во рамките на мултимедијалнотo царство, вклучувајќи ги ,,MP3” , ,,MPEG- 4” , ,,QuickTime” , ,,Windows Media” , и повеќе верзии на комерцијалните ,,RealAudio” и ,,RealVideo” формати. [8] RealPlayer е исто така достапен за други оперативни системи (ОС) и ,,Linux”, ,,Unix”, ,,Palm OS”, ,,Windows Mobile” и ,,Symbian” верзии кои се пуштени. [9]
Софтверот се напојува со отворен код на машина за медиуми наречен ,,Хеликс” . [10]
153

уредувања