Отвори го главното мени

Промени

Додадени 57 бајти ,  пред 5 години
 
=== Драма ===
Една [[драма|претстава]] нуди уште една класична литературна форма што еволуирала низ годините. Општо земено, таа се состои од дијалог меѓу ликовите, и обично цели кон [[театар|театарска изведба]]) отколку кон читање на пишан збор. Во текот на [[XVIII век|XVIII-иот]] и [[XIX век|XIX-иот век]], формата [[опера]] се има развиено со комбинација на поезија, драма и [[музика]].Најчесто се изведува во театар.
 
=== Есеи ===
Анонимен корисник