Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Гоце Делчев““

с
нема опис на уредувањето
с
|website= [http://www.ugd.edu.mk/ www.ugd.edu.mk]
}}
'''Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип''' е државен универзитет, рангиран на второто место на листата на државни универзитети во државата<ref>[http://www.shanghairanking.com/Macedonian_HEIs_Ranking/Macedonian-HEIs-Ranking-2013-2014.html Academic Ranking of World Universities (ARWU) - Macedonian HEIs Ranking 2013-2014]</ref>. Како млада и енергична високообразовна институција која постојано ги следи интересите на младата популација, како и најновите светски економски, индустриски и технолошки трендови креира извонредни можности за високо образование. Дипломите на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип се меѓународно признати и се сигурна потврда за влез на домашниот и меѓународен пазар на трудот. Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип интегрира 13 факултети, организирани во 3 универзитетски кампуси. Наставата се изведува во наставни центри кои се дисперзирани во 12 града во Македонија. 19.000 студенти веќе го препознаа Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, како одлична можност за својот академски раст.<ref>[http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/ugd/zaugd Матична страница на Универзитетот „Гоце Делчев“ - „За Универзитетот“]</ref>
 
==Историјат==
 
Универзитетот „Гоце Делчев“ се стреми за плодна и ефикасна соработка со другите универзитети, така што потпиша договори за меѓусебна соработка со:
{{MultiCol|100%}}
 
* 10.12 2007 г. - [[Универзитет „Св. Климент Охридски“]] - [[Битола]] - http://www.uklo.edu.mk
* 24.12 2007 г. - Универзитет за Југоисточна Европа- [[Тетово]] - http://www.seeu.edu.mk
* 04.07.2008 г. - Меѓународна менаџмент групација IMG-Италија - http://www.img-int.org
* 27.10.2008 г. - Руска Мир фондација - http://russkiymir.org
{{ColBreak}}
* 27.01.2009 г. - Универзитет Руен Франција - http://www.univ-rouen.fr
* 09.11.2009 г. - Педагошки факултет Врање - http://www.ucfak.ni.ac.rs
* 26.11.2011 г. – “1 Deciembre 1918” University of Alba Iulia]], во Романија, - http://www.uab.ro/index_.php
* 21.01.2011 г. – Klinikum Nürnberg, Германија - http://www.klinikum-nuernberg.de/DE/
{{EndMultiCol}}
 
== Наука и истражување==
 
246

уредувања