Википедија:Селска чешма: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Ред 315:
Dear colleagues, please translate the article [[:en:Ryhor Baradulin]]. Thank you in advance. --[[User:Rymchonak|Rymchonak]] <small>([[User talk:Rymchonak|разговор]])</small> 12:39, 3 март 2014 (CET)
:It should perhaps be noted that Rymchonak has been request-spammning [http://tools.wmflabs.org/guc/?user=Rymchonak quite a few editions of Wikipedia] recently. - [[User:Tournesol|Tournesol]] <small>([[User talk:Tournesol|разговор]])</small> 10:07, 4 март 2014 (CET)
 
 
Во Стојаково постоеле чешми и тоа: на место викано „Побрегово„ и место викано „Чашма„ од несовесни грагани на Стојаково тие чешми отидоа во историјата. ПРЕДЛАГАМ: таа не е голема инвестиција на истите места да се изградат и повторно бидат во функција чешмите, од причина што лугето во Стојаково исклуливо се занимават со земјоделие има и луге што се занимават и со сточарство, односно чуват стока, па кога одат на нива или пак ги напасавуват говедата или пак овците , тоа е добро кога ке одмарат во летните денови би требало и да се разладат со вода и сите знаеме дека водата дава живот. Мислам дека Претседателот на Месна заедница- Стојаково е од акција човек како што беше од акција да се направи Манастир „Св. Трифун„ така да организира да се направат и чешми на поменатите места а се знае дека треба за ова да помогне Општината во однос на финансиите.
 
Поздрав
жител-ка на Стојаково
Анонимен корисник