Прв закон на термодинамиката: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
{{бб|Неисполнување на одредени критериуми за квалитет}}
 
'''Првиот закон на термодинамиката''' го изразува односот помеѓу два вида [[енергија]] и обично е опишан преку механичкиот еквивалент на [[топлината]].Овој закон претставува потврда на универзалниот [[закон за запазување на енергијата]].