Разлика помеѓу преработките на „Претседател на Собранието на Македонија“

== Досегашни претседатели на Собранието на Република Македонија ==
=== Од осамостојувањето ===
{| class="wikitable" style="text-align:center"
 
|-
! #
! Име и Презиме
! Слика
! Политичка Партија
|-
| [[Стојан Андов]]
| 8 јануари 1991
| 6 март 1996
|[[Либерална партија на Македонија]]
|-
* [[Трајко Вељаноски]] (2008-)
* [[Љубиша Георгиевски]] (2006-2008)
Анонимен корисник