Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Св. Кирил и Методиј““

с
 
=== Факултети ===
{{Рангирање на високообразовните институции во Република Македонија|state=collapsed}}
 
Денес во универзитетот постојат 23 факултети од сферата на [[природа|природните]], [[медицина|медицинските]], [[техника|техничките]], [[општествена наука|општествените]] и [[биотехнологија|биотехничките науки]] како и [[уметност]]а.