Разлика помеѓу преработките на „Глигор Поповски“

с (Отстрането уредувањето на 77.28.56.82 (разговор), вратено на последната верзија на 188.44.14.15)
Се до пензионирањето во 1988 година, работи во Книгоиздателството „Детска Радост“ при НИП „Нова Македонија“,прво како уредник на „Титов пионер“, а подоцна на „Развигор“,„Другарче“и „Росица“,а неколку години работи и како главен уредник на Издавачката дејност.
 
 
== Литературно творештво ==
* Сказна за детето Вилен (1952)
* Цвет (поезија за деца, 1953)
* Дрварче (раскази за деца, 1954)
* Росица (поезија за деца, 1956)
* Далечен свет (раскази за деца, 1957)
* Со тротинет по цел свет (поезија за деца, 1958)
* Било едно дете (раскази за деца, 1959)
* Разговори за сообраќајот (раскази за деца, 1980)
* Најтемната ноќ (повест, 1981)
* Човек со човек (поезија за деца, 1982)
* Добри мои, добар ден (песни и раскази за деца, 1983)
* Учителката (роман за деца, 1984)
* Елен Камен (сказни, 1988)
* Другата страна (роман за деца, 1991)
* Шеп, шеп, шеп (гатанки, 1991)
 
== Награди ==
Анонимен корисник