Разлика помеѓу преработките на „Девствени Острови“

нема опис на уредувањето
| 1
| [[Сент Кро]]
| 214км214 км²
| 50,601
| {{USA}}
| 2
| [[Вијекес (Порторико)|Вијекес]]
| 135км135 км²
| 9,301
| {{USA}}
| 3
| [[Сент Томас]]
| 80.91км91 км²
| 51,634
| {{USA}}
| 4
| [[Тортола]]
| 55.7км7 км²
| 23,908
| {{знаме|Британски Девствени Острови}}
| 5
| [[Сент Џон]]
| 51км51 км²
| 4,170
| {{USA}}
| 6
| [[Анегада]]
| 38км38 км²
| 200
| {{знаме|Британски Девствени Острови}}
| 7
| [[Кулебра]]
| 30.1км1 км²
| 1,818
| {{USA}}
| 8
| [[Вирџин Горда]]
| 21км21 км²
| 3,000
| {{знаме|Британски Девствени Острови}}
| 9
| [[Јост Ван Дајк]]
| 8км8 км²
| 297
| {{знаме|Британски Девствени Острови}}