Разлика помеѓу преработките на „Вештачки сателит“

с
 
===Модули на сателити===
Сателитската функционална сестраност е вгнездена со нејзините технички делови и оперативни карактеристики. Набљудувајќи ја анатомијата на типичен сателит, се откриваат 2 модула.Напишано од Cristian Виница
Анонимен корисник