Разлика помеѓу преработките на „Универзална декларација за човековите права“

с (Отстрането уредувањето на 62.162.196.185 (разговор), вратено на последната верзија на Bjankuloski06)
 
 
'''''Член 234234 '''.''
Сите права и слободи наведени во оваа Декларација им припаѓаат на сите луѓе, без оглед на нивните разлики, како што се : раса, боја, пол, јазик, религија, политичко или друго убедување, национално или општествено потекло, сопственост, раѓање, или друг статус.
 
'''''Член 30.'''''
Ниедна одредба од оваа Декларација не може да се толкува, како да и дава какво и да е право на некоја држава, групација или поединец да дејствуваат или да сторат некој акт со цел за рушење на правата или слободите предвидени со оваа Декларација.
 
 
== Реакции ==
Анонимен корисник