Разлика помеѓу преработките на „Ерзјански јазик“

нема опис на уредувањето
{{Без извори|датум=ноември 2009}}
'''Ерзјанскиот јазик''' е зборуван од околу 500 000 луѓе во стевот од кои 440 000 само во [[Русија]]. Официјален е во [[Мордовија]] заедно со рускиот јазик. Јазикот се пишува со [[ерзјанска азбука]], азбука базирана на [[кирилица]]та. Ерзјанскиот јазик е дел од групата на [[мордвински јазици]] од групатасемејството на [[фино-волшкиуралски јазици]].
 
== Гласови ==