Википедија:ОХКР: Разлика помеѓу преработките

Одземени 12.979 бајти ,  пред 9 години
с
нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
 
Основното училиште „Кочо Рацин“ од Охрид е првото основно училиште во Македонија кое формира своја вики секција.
 
{{ОХКР Навигација}}
 
== Цели ==
* Редизајн на постоечките статии;
* Интервики врски кон статиите на другите јазични изданија на википедија.
 
== Пријавени членови ==
 
Во продолжение следи список на [[Википедија:Википедијанци|Википедијанци]] учесници во овој проект. Ако сте заинтересирани за учество во проектот, слободно придружете се и станете дел од тимот. На вашата корисничка страница можете да додадете шаблон дека сте член на проектниот тим: {{tl|Корисник ОХКР}}.
 
{|class="wikitable sortable"
|- bgcolor=silver
!р.бр. || член || список на статии на кои работи членот на проектниот тим
|-
|valign=top| 1. ||valign=top| [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]<br>Координатор на проектот||
# [[ОУ „Кочо Рацин“ - Охрид]]
# [[Тамара Гордова Арсовска]]
# [[Киви (овошје)]]
# [[Морис Метерлинг]]
# [[Одисеас Елитис ]]
# [[Имре Кертес]]
# [[Паул Јохан Лудвиг фон Хајзе ]]
# [[Марта (роман)]]
# [[Ерик Карлфелт]]
# [[Жан Мари Гистав Ле Клезио]]
# [[Хенрик Понтопидан]]
# [[Џон Штајнбек]]
# [[Дарио Фо]]
# [[Јуџин Гледстон О'Нил]]
# [[Патрик Вајт]]
# [[Џон Максвел Куци]]
# [[Нагиб Махфуз]]
# [[Пер Лагерквист]]
# [[Грација Делега]]
# [[Херта Милер]]
# [[Хуан Рамон Хименес]]
# [[Јоргос Сеферис]]
# [[Франс Емил Силанпе]]
# [[Гинтер Грас]]
# [[Аристофан]]
# [[Бурлеска]]
# [[Џон Голсворди]]
# [[Роже Мартен ди Гар]]
# [[Вилијам Батлер Јејтс]]
# [[Франсоа Шарл Моријак]]
# [[Октавио Паз]]
# [[Сингрид Ундсет]]
# [[Гао Синѓан]]
# [[Халдор Килјан Лакснес]]
|-
|valign=top| 2. ||valign=top| [[User:BobanBlazeski|Бобан Блажески]]<br>наставник-уредувач||
# [[ОУ „Кочо Рацин“ - Охрид]]
|-
|valign=top| 3. ||valign=top| [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]<br>наставник-уредувач||
# [[Роберт Бојл]]
# [[Алхазен]]
# [[Брајан Грин]]
# [[Вилијам Крукс]]
# [[Абдус Салам]]
# [[Џозеф Свон]]
# [[Електрична светилка]]
# [[Трансплантација на органи]]
# [[Џозеф Блек]]
# [[Галилео Галилеј]]
|-
|valign=top| 4. ||valign=top| [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]<br>ученик-уредувач||
# [[Киви (овошје)]]
# [[Имре Кертес]]
# [[Паул Јохан Лудвиг фон Хајзе ]]
# [[Морис Метерлинг]]
# [[Одисеас Елитис ]]
# [[Џон Штајнбек]]
# [[Харолд Пинтер]]
# [[Патрик Вајт]]
# [[Хуан Рамон Хименес]]
# [[Трансплантација на органи]]
# [[Халдор Килјан Лакснес]]
|-
|valign=top| 5. ||valign=top| [[User:angela.ilic|Ангела Илиќ]]<br>ученик-уредувач||
# [[Паул Јохан Лудвиг фон Хајзе ]]
# [[Ерик Карлфелт]]
# [[Жан Мари Гистав Ле Клезио]]
# [[Јуџин Гледстон О'Нил]]
# [[Џон Максвел Куци]]
# [[Нагиб Махфуз]]
# [[Гинтер Грас]]
|-
|valign=top| 6. ||valign=top| [[User:anastasija.kosteska|Анастасија Костеска]]<br>ученик-уредувач||
# [[Џон Штајнбек]]
|-
|valign=top| 7. ||valign=top| [[User:valentin.risteski|Валентин Ристески]]<br>ученик-уредувач||
# [[Киви (овошје)]]
# [[Морис Метерлинг]]
|-
|valign=top| 8. ||valign=top| [[User:elena.simonoska|Елена Симоноска]]<br>ученик-уредувач||
# [[Одисеас Елитис ]]
# [[Џон Максвел Куци]]
# [[Франсоа Шарл Моријак]]
# [[Сингрид Ундсет]]
|-
|valign=top| 9. ||valign=top| [[User:Dejan.Ilijoski|Дејан Илијоски]]<br>ученик-уредувач||
# [[Хенрик Понтопидан]]
|-
|valign=top| 10. ||valign=top| [[User:DarkoGrmaskoski|Дарко Грмашкоски]]<br>ученик-уредувач||
# [[Ерик Карлфелт]]
# [[Дарио Фо]]
# [[Пер Лагерквист]]
# [[Роже Мартен ди Гар]]
|-
|valign=top| 11. ||valign=top| [[User:Biljana.Spiroski|Билјана Спироска]]<br>ученик-уредувач||
# [[Нагиб Махфуз]]
# [[Вилијам Батлер Јејтс]]
|-
|valign=top| 12. ||valign=top| [[User:Magdalena.Risteska|Магдалена Ристеска]]<br>ученик-уредувач||
#[[ст1]]
|-
|valign=top| 13. ||valign=top| [[User:Valentina.Naumoska|Валентина Наумоска]]<br>ученик-уредувач||
# [[Грација Делега]]
|-
|}
 
== Фази на проектот ==
 
Вашето учество е добредојдено и драгоцено, без разлика од кој квалитет и интензитет ќе биде.
 
== Список на статии ==
 
Следниве статии ќе бидат предмет на обработка во рамките на проектот:
 
{|class = "wikitable sortable"
|- bgcolor=silver
!р.бр. || статија || список на членови на проектниот тим кои работат на статијата
|-
|1 ||[[ОУ „Кочо Рацин“ - Охрид]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|2 ||[[Тамара Гордова Арсовска]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top|3 ||valign=top| [[Киви (овошје)]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]
# [[User:valentin.risteski|Валентин Ристески]]
|-
|valign=top|4 ||valign=top| [[Морис Метерлинг]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:valentin.risteski|Валентин Ристески]]
# [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]
|-
|valign=top|5 ||valign=top| [[Одисеас Елитис ]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:elena.simonoska|Елена Симоноска]]
# [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]
|-
|valign=top|6 ||valign=top| [[Имре Кертес]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]
|-
|valign=top|7 ||valign=top| [[Паул Јохан Лудвиг фон Хајзе ]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:angela.ilic|Ангела Илиќ]]
# [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]
|-
|valign=top|8 ||valign=top| [[Марта (роман) ]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top|9 ||valign=top| [[Ерик Карлфелт ]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:DarkoGrmaskoski|Дарко Грмашкоски]]
|-
|valign=top|10 ||valign=top| [[Жан Мари Гистав Ле Клезио]]||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:angela.ilic|Ангела Илиќ]]
|-
|valign=top|11 ||valign=top|[[Хенрик Понтопидан]]||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:Dejan.Ilijoski|Дејан Илијоски]]
|-
|valign=top|12 ||valign=top| [[Џон Штајнбек]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]
# [[User:anastasija.kosteska|Анастасија Костеска]]
|-
|valign=top|13 ||valign=top| [[Дарио Фо]] ||
# [[User:DarkoGrmaskoski|Дарко Грмашкоски]]
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top|14 ||valign=top| [[Јуџин Гледстон О'Нил]]||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:angela.ilic|Ангела Илиќ]]
|-
|valign=top|15 ||valign=top| [[Харолд Пинтер]] ||
# [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]
|-
|valign=top|16 ||valign=top| [[Патрик Вајт]] ||
# [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top| 17 ||valign=top|[[Роберт Бојл]] ||
# [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]
|-
|valign=top| 18 ||valign=top|[[Алхазен]] ||
# [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]
|-
|valign=top| 19 ||valign=top|[[Брајан Грин]] ||
# [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]
|-
|valign=top| 20 ||valign=top|[[Џон Максвел Куци]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:elena.simonoska|Елена Симоноска]]
# [[User:angela.ilic|Ангела Илиќ]]
|-
|valign=top| 21 ||valign=top|[[Нагиб Махфуз]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:angela.ilic|Ангела Илиќ]]
#[[User:Biljana.Spiroski|Билјана Спироска]]
|-
|valign=top| 22 ||valign=top|[[Вилијам Крукс]] ||
# [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]
|-
|valign=top| 23 ||valign=top|[[Абдус Салам]] ||
# [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]
|-
|valign=top|24 ||valign=top| [[Пер Лагерквист ]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:DarkoGrmaskoski|Дарко Грмашкоски]]
|-
|valign=top|25 ||valign=top| [[Грација Делега ]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:Valentina.Naumoska|Валентина Наумоска]]
|-
|valign=top|26 ||valign=top| [[Херта Милер ]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top|27 ||valign=top| [[Хуан Рамон Хименес]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]
|-
|valign=top| 28 ||valign=top|[[Џозеф Свон]] ||
# [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]
|-
|valign=top|29 ||valign=top| [[Јоргос Сеферис ]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top|30 ||valign=top| [[Франс Емил Силанпе ]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top| 31 ||valign=top|[[Гинтер Грас]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:angela.ilic|Ангела Илиќ]]
|-
|valign=top|32 ||valign=top| [[Аристофан]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top| 33 ||valign=top|[[Електрична светилка]] ||
# [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]
|-
|valign=top|34 ||valign=top| [[Бурлеска]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top| 35 ||valign=top|[[Трансплантација на органи]] ||
# [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]
# [[User:Damjan.mileski|Дамјан Милески]]
|-
|valign=top|36 ||valign=top| [[Џон Голсворди]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top|37 ||valign=top| [[Роже Мартен ди Гар]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:DarkoGrmaskoski|Дарко Грмашкоски]]
|-
|valign=top| 38 ||valign=top|[[Вилијам Батлер Јејтс]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
#[[User:Biljana.Spiroski|Билјана Спироска]]
|-
|valign=top| 39 ||valign=top|[[Франсоа Шарл Моријак]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
# [[User:elena.simonoska|Елена Симоноска]]
|-
|valign=top| 40 ||valign=top|[[Џозеф Блек]] ||
# [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]
|-
|valign=top|41 ||valign=top| [[Октавио Паз]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top| 42 ||valign=top|[[Галилео Галилеј]] ||
# [[User:SilvanaKrsteska|Силвана Крстеска]]
|-
|valign=top| 43 ||valign=top|[[Сингрид Ундсет]] ||
# [[User:elena.simonoska|Елена Симоноска]]
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top|44 ||valign=top| [[Гао Синѓан]] ||
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
|-
|valign=top|45 ||valign=top| [[Халдор Килјан Лакснес]] ||
# [[User:damjan.mileski|Дамјан Милески]]
# [[User:NatasaNedanoska|Наташа Неданоска]]
 
|-
|}
 
== Избор на најдобра статија ==