Разлика помеѓу преработките на „Организирање“

Одземени 2 бајти ,  пред 7 години
 
== Организирање во општеството ==
Секое [[општество]] се стреми кон постојан [[развој]], што во голема [[мерка]] зависи од неговата стопанска [[активност]] преку која се создаваат производи ими услуги за задоволување на потребите на поединците, но и на општеството во целина. Носители на стопанската активност се разните форми за организирање-организации. Организациите се социјални или општествени творби, создадени заради контролирано извршување на заедничките цели.
 
Секоја организација, во својот состав ги вклучува следните елементи: материјално-технички ресурси, финансиски ресурси и кадровски ресурси.
3

уредувања