Разлика помеѓу преработките на „Роже Мартен ди Гар“

 
==Тибови==
Откако бил [['''демобилизиран]]''' од војската тој почнал да ја пишува ''Тибови''. [[Книга]] која е сочинета од 8 томови кои се појавуваат помеѓу [[1922]] и [[1940]] година. Таа зборува за [[историјата]] на една [[фамилија]]-вистинска панорама на францускиот живот од тој период<ref name="a"/>.
 
==Дела==
Роже е автор на [[роман|романи]] како „Постанување“ ([[1908]]), „Африканско доверување“ ([[1941]]) и други, театарски пиеси (Тестаментот на чичо Леле, селска фарса; Афера, селска фарса, [[1928]]; Молчелив, драма [[1932]]), раскази, на сеќавања и друго (Белешка за Андре ЖИД([[1913]]-[[1951]])<ref name="a"/>.