Отвори го главното мени

Промени

Додадени 8 бајти ,  пред 5 години
 
== Степенување на придавки ==
Карактеристично за квалитативните придавки е тоа што образуваат форми на [[компарација]]. Со нив се изразува степенот на дадениот квалитет кога се споредуваат [[два]] или [[повеќе]] предмети.
 
Разликуваме:
Анонимен корисник