Разлика помеѓу преработките на „Внимание“

Одземени 30 бајти ,  пред 7 години
Вниманието ги поседува следниве главни карактеристики:
 
* '''Концентрација е степен на насоченост и сосредоточеност на вниманието.''',
* '''Траење на вниманието е можност за насоченост и сосредоточеност во определено време.''',
* '''Стабилност на вниманието е упорност на вниманието да ја задржи сосредоченоста и покрај сите колебања.''',
* '''Еластичност на вниманието е својство тоа брзо да се пренасочува од еден објект или појава кон друга.''',
* '''Расеаност на вниманието е ситуација при која човек не е во состојба да го насочи и сосредоточи спознанието на определен објект или појава.'''
 
===Видови внимание===