Разлика помеѓу преработките на „Западна Европа“

 
== Држави во Западна Европа ==
Територијата на Западна Европа е поделена на седум држави, од кои: Велика Британија и Ирска се островски држави, Холандија, Белгија, Франција и Монако излегуваат на море, а само Луксембург е континетална држава. Поради блиската меѓусебна соработка, земјите Белгија, Холандија и Луксембург со заедничко име се нарекуваат Бенелуке.педер сум јас.
 
 
 
 
{| class="wikitable"
Анонимен корисник