Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Селска чешма“

с
(→‎НУБСК, Wikipedian in Residence: ново заглавие)
== НУБСК, Wikipedian in Residence ==
 
Доколку некој е заинтересиран за „Wikipedian in Residence“ во [[НУБСК]], слободно нека ме контактира. Доволни услови се, да служи како врска помеѓу НУБСК и вики заедницата со цел промоција на соработката, да ги промовира вредностите на Викимедија кај вработените во НУБСК преку организирање и одржување на работилници и настани, да работи заедно со вработените на дигитализација, компајлирање и подготовка на материјалите кои ќе се споделуваат на Википедија, да помага во подобрување на содржините преку организирање на вики заедницата, да организирани настани преку кои ќе привлече што е можно повеќе википедијанци да работат заедно со вработените во НУБСК на создавање и подобрување на содржините на Википедија. Формално неговата работа ќе биде координирана од страна на НУБСК, кој ќе му овозможи да работи заедно со вработените на различни проекти. Повеќе информации https://outreach.wikimedia.org/wiki/Wikipedian_in_Residence