Разлика помеѓу преработките на „Кинески јазик“

Одземени 279 бајти ,  пред 6 години
с
с
== Изучување во Македонија ==
<!--наскоро и институтот „Конфучиј“ -->
Во [[Република Македонија]] кинескиот јазик се изучува на [[Филолошки факултет „Блаже Конески“|Филолошкиот факултет „Блаже Конески“]] во [[Скопје]]<ref>[http://www.flf.ukim.edu.mk/студии/Уписи20092010/tabid/76/Default.aspx Активни студиски програми], Филолошки факултет „Блаже Конески“ {{mk}}</ref>, а за пошироката јавност достапни се курсеви во [[ДомИнститут на кинеската култура (Скопје)Конфуциј|ДомотИнститутот на„Конфуциј“]] кинескатапри култура[[УКИМ]] во [[НУБСК|Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“]] <ref>[http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=3BF410830694394B84734DC2AC518BC9 Дом на кинеската култура во националната библиотека], [[Дневник (дневен весник)|Дневник]], 11 февруари 2010</ref>, во [[Центар за странски јазици|Центарот за странски јазици]] <ref>[http://www.csj-skopje.com/mak_pages/mak_pages.php?page_id=36 Центар за странски јазици - Други јазици] {{mk}}</ref> и Културно-едукативниот центар „Илинден“ во [[Општина Илинден]]. <ref>[http://www.ilinden.gov.mk/nastani/kursot-po-kineski-jazik-vistinski-hit-na-besplatnite-kursevi-vo-opshtina-ilinden Курсот по кинески јазик вистински хит на Бесплатните курсеви во Општина Илинден]</ref>
 
== Поврзано ==