Разлика помеѓу преработките на „Физичка величина“

Одбиена последната промена во текстот (од 77.29.153.247) и вратена ревизијата 3092604 на Bjankuloski06
(Одбиена последната промена во текстот (од 77.29.153.247) и вратена ревизијата 3092604 на Bjankuloski06)
* ''интензивни'' се величините чија вредност во потсистемите е еднаква со вредноста во системот — на пример, температура, [[притисок]].
 
Исто така, постојат и физички величини кои не се ниту екстензивни, ниту интензивни — на пример, [[должина]], сила, [[време]]..
 
== Поврзано ==