Разлика помеѓу преработките на „Лазар Личеноски“

Одбиена последната промена во текстот (од 46.217.17.237) и вратена ревизијата 2929092 на Addbot
(Одбиена последната промена во текстот (од 46.217.17.237) и вратена ревизијата 2929092 на Addbot)
 
== Образование ==
Уметничка школа со академски курс завршил во [[Белград]], 1927 год. Специјализирал ѕидни техники во [[Париз]] во ателјето на [[Марсел Линоар]] и кај [[Пол Бодуен]] на [[Ecole des Arts et Mertiers]], ги посетувал ателјето на [[Андре Лот]] и Academie de la Grande Chaumiere (1927-1929).
Лазар Личеноски
ЛАзар Личеноски е брат на Мартин мувата и заедно се мувале.:D
 
== Кариера ==