Разлика помеѓу преработките на „Акцент во македонскиот јазик“

нема опис на уредувањето
с (Откажано уредувањето 3153845 на уредникот 217.16.90.148 (разговор))
 
1. Кај трисложните и повеќесложните зборови акцентот стои на третиот слог од крајот на зборот.
''На пр.: слаткáрница.,тèтратка''
 
2. Кај двосложните зборови акцентот стои на почетниот слог од зборот.
Анонимен корисник