Разлика помеѓу преработките на „Список на управни области во Шкотска по број на жители“

с
fixing web references
с (fixing web references)
Ова е '''список на [[Управни области во Шкотска|управните области]] во [[Шкотска]] подреден по [[население|број на жители]]'''. Населението на областите се полугодишни проценки за [[2008]] г. од [[Служба за државна статистика|Службата за државна статистика]][http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/20090905213356/http://www.statistics.gov.uk/downloads/theme_population/Mid_2008_UK_England_&_Wales_Scotland_and_Northern_Ireland_27_08_09.zip] {{en}}.
<table class="wikitable">
<tr><th>Место</th><th>Управна област</th><th>Население</th>