Разлика помеѓу преработките на „Градови во Италија“

с
нема опис на уредувањето
с
с
|[[Алатри]]|| [[Фрозиноне (покраина)|Фрозиноне]]||[[Лацио]]|| 27.068
|-
|[[Алба]]|| [[Кунео (покраина)|Кунео]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 29.910
|-
|[[Албано Лацијале]]|| [[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 33.692
|[[Алкамо]]|| [[Трапани (покраина)|Трапани]]||[[Сицилија]]|| 43.890
|-
|[[Алесандрија]]|| [[Алесандрија (покраина)|Алесандрија]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 85.438
|-
|[[Алгеро]]|| [[Сасари (покраина)|Сасари]]||[[Сардинија]]|| 38.404
|[[Асколи Пичено]]|| [[Асколи Пичено (покраина)|Асколи Пичено]]||[[Марке]]|| 51.375
|-
|[[Асемини]]|| [[КаљариКалјари (покраина)|КаљариКалјари]]||[[Сардинија]]|| 23.973
|-
|[[Асизи]]|| [[Перуџа (покраина)|Перуџа]]||[[Умбрија]]|| 25.304
|-
|[[Асти]]|| [[Асти (покраина)|Асти]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 71.276
|-
|[[Августа (град)|Августа]]|| [[Сиракуза (покраина)|Сиракуза]]||[[Сицилија]]|| 33.820
|[[Басано дел Грапа]]|| [[Виченца (покраина)|Виченца]]||[[Венето]]|| 40.736
|-
|[[БатипаљаБатипалја]]|| [[Салерно (покраина)|Салерно]]||[[Кампанија]]|| 50.359
|-
|[[Белуно]]|| [[Белуно (покраина)|Белуно]]||[[Венето]]|| 35.050
|[[Бјанкавила]]|| [[Катанија (покраина)|Катанија]]||[[Сицилија]]|| 22.477
|-
|[[Бјела]]|| [[Бјела (покраина)|Бјела]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 45.740
|-
|[[БискељеБискелје]]|| [[Барлета-Андрија-Трани (покраина)|Барлета-Андрија-Трани]]||[[Апулија]]|| 51.718
|-
|[[Битонто]]|| [[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 56.929
|[[Болцано]]|| [[Болцано (покраина)|Болцано]]||[[Трентино-Јужен Тирол]]|| 94.989
|-
|[[Бра]]|| [[Кунео (покраина)|Кунео]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 27.988
|-
|[[Брешија]]|| [[Брешија (покраина)|Брешија]]||[[Ломбардија]]|| 187.567
|[[Бусто Арсицио]]|| [[Варезе (покраина)|Варезе]]||[[Ломбардија]]|| 75.916
|-
|[[КаљариКалјари]]|| [[КаљариКалјари (покраина)|КаљариКалјари]]||[[Сардинија]]|| 164.249
|-
|[[Каивано]]|| [[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 36.966
|[[Капанори]]|| [[Лука (покраина)|Лука]]||[[Тоскана]]|| 42.454
|-
|[[Капотера]]|| [[КаљариКалјари (покраина)|КаљариКалјари]]||[[Сардинија]]|| 21.391
|-
|[[Карбонија]]|| [[Карбонија-Иглезијас (покраина)|Карбонија-Иглезијас]]||[[Сардинија]]|| 30.447
|[[Карара]]|| [[Маса-Карара (покраина)|Маса-Карара]]||[[Тоскана]]|| 65.034
|-
|[[Казале Монферато]]|| [[Алесандрија (покраина)|Алесандрија]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 35.244
|-
|[[Казалечо ди Рено]]|| [[Болоња (покраина)|Болоња]]||[[Емилија-Ромања]]|| 33.029
|[[Чечина]]||[[Ливорно (покраина)|Ливорно]]||[[Тоскана]]|| 26.515
|-
|[[ЧељеЧелје Месапика]]||[[Бриндизи (покраина)|Бриндизи]]||[[Апулија]]|| 21.370
|-
|[[Ченто (Италија)|Ченто]]||[[Ферара (покраина)|Ферара]]||[[Емилија-Ромања]]|| 29.297
|[[Черињола]]||[[Фоџа (покраина)|Фоџа]]||[[Апулија]]|| 57.366
|-
|[[Чернушо сул НавиљоНавилјо]]||[[Милано (покраина)|Милано]]||[[Ломбардија]]|| 26.958
|-
|[[Черветери]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 26.772
|[[Кјавари]]||[[Џенова (покраина)|Џенова]]||[[Лигурија]]|| 27.476
|-
|[[Кјери]]||[[Торино (покраина)|Торино]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 32.868
|-
|[[КиетиКјети]]||[[КиетиКјети (покраина)|КиетиКјети]]||[[Абруцо]]|| 52.486
|-
|[[Кјоџа]]||[[Венеција (покраина)|Венеција]]||[[Венето]]|| 51.779
|-
|[[Кивасо]]||[[Торино (покраина)|Торино]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 23.648
|-
|[[Чампино]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 36.074
|[[Колеферо]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 20.723
|-
|[[Колењо]]||[[Торино (покраина)|Торино]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 46.641
|-
|[[Колоњо Монцезе]]||[[Милано (покраина)|Милано]]||[[Ломбардија]]|| 48.262
|[[Комо]]||[[Комо (покраина)|Комо]]||[[Ломбардија]]|| 78.680
|-
|[[КонељаноКонелјано]]||[[Тревизо (покраина)|Тревизо]]||[[Венето]]|| 35.100
|-
|[[Конверзано]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 24.071
|[[Корато]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 44.971
|-
|[[КориљаноКорилјано Калабро]]||[[Косенца (покраина)|Козенца]]||[[Калабрија]]|| 38.241
|-
|[[Кореџо (град)|Кореџо]]||[[Реџо Емилија (покраина)|Реџо Емилија]]||[[Емилија-Ромања]]|| 20.604
|[[Кротоне]]||[[Кротоне (покраина)|Кротоне]]||[[Калабрија]]|| 60.010
|-
|[[Кунео]]||[[Кунео (покраина)|Кунео]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 52.334
|-
|[[Далмине]]||[[Бергамо (покраина)|Бергамо]]||[[Ломбардија]]|| 21.459
|[[Формиџине]]||[[Модена (покраина)|Модена]]||[[Емилија-Ромања]]|| 30.073
|-
|[[Фосано]]||[[Кунео (покраина)|Кунео]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 23.865
|-
|[[Франкавила ал Маре]]||[[КиетиКјети (покраина)|КиетиКјети]]||[[Абруцо]]|| 22.883
|-
|[[Франкавила Фонтана]]||[[Бриндизи (покраина)|Бриндизи]]||[[Апулија]]|| 36.274
|[[Џовинацо]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 20.300
|-
|[[ЏуљаноЏулјано ин Кампанија]]||[[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 97.999
|-
|[[Џулијанова]]||[[Терамо (покраина)|Терамо]]||[[Абруцо]]|| 21.400
|[[Гросето]]||[[Гросето (покраина)|Гросето]]||[[Тоскана]]|| 71.263
|-
|[[ГротаљеГроталје]]||[[Таранто (покраина)|Таранто]]||[[Апулија]]|| 31.894
|-
|[[ГруљашоГрулјашо]]||[[Торино (покраина)|Торино]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 38.725
|-
|[[Губио]]||[[Перуџа (покраина)|Перуџа]]||[[Умбрија]]|| 31.616
|[[Гвидонија Монтечелио]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 67.516
|-
|[[ИезолоЈезоло]]||[[Венеција (покраина)|Венеција]]||[[Венето]]|| 22.698
|-
|[[Иглезијас]]||[[Карбонија-Иглезијас (покраина)|Карбонија-Иглезијас]]||[[Сардинија]]|| 28.170
|[[Изернија]]||[[Изернија (покраина)|Изернија]]||[[Молизе]]|| 21.152
|-
|[[Ивреа]]||[[Торино (покраина)|Торино]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 23.536
|-
|[[Јези]]||[[Анкона (покраина)|Анкона]]||[[Марке]]|| 39.224
|[[Ламеција Терме]]||[[Катанѕаро (покраина)|Катанѕаро]]||[[Калабрија]]|| 70.501
|-
|[[Ланчано]]||[[КиетиКјети (покраина)|КиетиКјети]]||[[Абруцо]]|| 35.798
|-
|[[Л’Аквила]]||[[Л’Аквила (покраина)|Л’Аквила]]||[[Абруцо]]|| 68.503
|[[Маријано Комензе]]||[[Комо (покраина)|Комо]]||[[Ломбардија]]|| 20.282
|-
|[[МариљаноМарилјано]]||[[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 30.083
|-
|[[Марино (Италија)|Марино]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 32.706
|[[Модуњо]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 35.980
|-
|[[МољаноМолјано Венето]]||[[Тревизо (покраина)|Тревизо]]||[[Венето]]|| 26.322
|-
|[[Мола ди Бари]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 25.919
|[[Молфета]]||[[Бари (покраина)|Бари]]||[[Апулија]]|| 62.546
|-
|[[Монкалиери]]||[[Торино (покраина)|Торино]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 53.350
|-
|[[Мондови]]||[[Кунео (покраина)|Кунео]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 21.880
|-
|[[Мондрагоне]]||[[Казерта (покраина)|Казерта]]||[[Кампанија]]|| 24.155
|[[Монреале]]||[[Палермо (покраина)|Палермо]]||[[Сицилија]]|| 31.964
|-
|[[Монсерато]]||[[КаљариКалјари (покраина)|КаљариКалјари]]||[[Сардинија]]|| 20.829
|-
|[[Монтебелуна]]||[[Тревизо (покраина)|Тревизо]]||[[Венето]]|| 27.539
|[[Нетуно]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 36.080
|-
|[[Никелино]]||[[Торино (покраина)|Торино]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 47.791
|-
|[[Нишеми]]||[[Калтанисета (покраина)|Калтанисета]]||[[Сицилија]]|| 27.641
|[[Нова Миланезе]]||[[Монца и Бријанца (покраина)|Монца и Бријанца]]||[[Ломбардија]]|| 21.999
|-
|[[Новара]]||[[Новара (покраина)|Новара]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 100.910
|-
|[[Нови Лигуре]]||[[Алесандрија (покраина)|Алесандрија]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 27.223
|-
|[[Нуоро]]||[[Нуоро (покраина)|Нуоро]]||[[Сардинија]]|| 36.678
|[[Ористано]]||[[Ористано (покраина)|Ористано]]||[[Сардинија]]|| 31.169
|-
|[[Ортона]]||[[КиетиКјети (покраина)|КиетиКјети]]||[[Абруцо]]|| 22.694
|-
|[[ОрвиетоОрвјето]]||[[Терни (покраина)|Терни]]||[[Умбрија]]|| 20.705
|-
|[[Озимо]]||[[Анкона (покраина)|Анкона]]||[[Марке]]|| 29.431
|[[Пескара]]||[[Пескара (покраина)|Пескара]]||[[Абруцо]]|| 116.286
|-
|[[ПескиераПескјера Боромео]]||[[Милано (покраина)|Милано]]||[[Ломбардија]]|| 20.264
|-
|[[Пјаченца]]||[[Пјаченца (покраина)|Пјаченца]]||[[Емилија-Ромања]]|| 95.594
|[[Пјетрасанта]]||[[Лука (покраина)|Лука]]||[[Тоскана]]|| 24.409
|-
|[[Пинероло]]||[[Торино (покраина)|Торино]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 33.494
|-
|[[Пјолтело]]||[[Милано (покраина)|Милано]]||[[Ломбардија]]|| 31.936
|[[Помеција]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 43.960
|-
|[[ПомиљаноПомилјано д'Арко]]||[[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 40.519
|-
|[[Помпеи]]||[[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 25.751
|[[Кварто (град)|Кварто]]||[[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 36.543
|-
|[[Кварту Сант'Елена]]||[[КаљариКалјари (покраина)|КаљариКалјари]]||[[Сардинија]]|| 68.040
|-
|[[Рагуза]]||[[Рагуза (покраина)|Рагуза]]||[[Сицилија]]|| 68.956
|[[Рим]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 2.546.804
|-
|[[Розето дељиделји Абруци]]||[[Терамо (покраина)|Терамо]]||[[Абруцо]]|| 22.978
|-
|[[Розињано Маритимо]]||[[Ливорно (покраина)|Ливорно]]||[[Тоскана]]|| 30.581
|[[Сеграте]]||[[Милано (покраина)|Милано]]||[[Ломбардија]]|| 33.199
|-
|[[Селаргиус]]||[[КаљариКалјари (покраина)|КаљариКалјари]]||[[Сардинија]]|| 27.440
|-
|[[Сенигалија]]||[[Анкона (покраина)|Анкона]]||[[Марке]]|| 41.550
|[[Торе дел Греко]]||[[Неапол (покраина)|Неапол]]||[[Кампанија]]|| 90.607
|-
|[[Тортона]]||[[Алесандрија (покраина)|Алесандрија]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 25.227
|-
|[[Трани]]||[[Барлета-Андрија-Трани (покраина)|Барлета-Андрија-Трани]]||[[Апулија]]|| 53.139
|[[Тренто]]||[[Тренто (покраина)|Тренто]]||[[Трентино-Јужен Тирол]]|| 104.946
|-
|[[ТревиљоТревилјо]]||[[Бергамо (покраина)|Бергамо]]||[[Ломбардија]]|| 25.736
|-
|[[Тревизо]]||[[Тревизо (покраина)|Тревизо]]||[[Венето]]|| 80.144
|[[Валдањо]]||[[Виченца (покраина)|Виченца]]||[[Венето]]|| 27.193
|-
|[[Валенца]]||[[Алесандрија (покраина)|Алесандрија]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 20.339
|-
|[[Варезе]]||[[Варезе (покраина)|Варезе]]||[[Ломбардија]]|| 80.511
|-
|[[Васто]]||[[КиетиКјети (покраина)|КиетиКјети]]||[[Абруцо]]|| 35.362
|-
|[[Велетри]]||[[Рим (покраина)|Рим]]||[[Лацио]]|| 48.236
|[[Венеција]]||[[Венеција (покраина)|Венеција]]||[[Венето]]|| 271.073
|-
|[[ВентимиљаВентимилја]]||[[Империја (покраина)|Империја]]||[[Лигурија]]|| 24.665
|-
|[[Вербанија]]||[[Вербано-Кузио-Осола (покраина)|Вербано-Јузио-Осола]]||[[Пиемонт]]|| 30.128
|-
|[[Верчели]]||[[Верчели (покраина)|Верчели]]||[[ПиемонтeПиемонт]]|| 45.132
|-
|[[Верона]]||[[Верона (покраина)|Верона]]||[[Венето]]|| 253.208