Разлика помеѓу преработките на „Светско наследство на УНЕСКО“

с
=== Критериуми за културно наследство ===
* (i) „претставува ремек дело на човечкиот творечки гениј“
* (ii) „покажува важна размена на човечките вредности во определен распон на време, или во рамките на културен регион во светот, за развојот на архитектурата или технологијата, монументалната уметност, урбанизмот или дизајнирањето на пејзажи“
* (ii) "exhibits an important interchange of human values, over a span of time, or within a cultural area of the world, on developments in architecture or technology, monumental arts, town-planning, or landscape design"
* (iii) „сноси уникатно или исклучително сведоштво за културна традиција или цивилизација која сè уште постои или исчезнала“
* (iv) "is an outstanding example of a type of building, architectural, or technological ensemble or landscape which illustrates a significant stage in human history"