Разлика помеѓу преработките на „Светско наследство на УНЕСКО“

с
* (iv) "is an outstanding example of a type of building, architectural, or technological ensemble or landscape which illustrates a significant stage in human history"
* (v) „претставува извонреден пример на традиционална човечка населба, користење на земјиштето или користење на морето, кои се показатели за култура или човечка интеракција со средината, особено кога таа стана ранлива под влијание на неповратни промени“
* (vi) „е директно или видливо поврзано со настани или живи традиции, со идеи, или со верувања, со ликовни или литературни творби со извонредно универзално значење“
* (vi) "is directly or tangibly associated with events or living traditions, with ideas, or with beliefs, with artistic and literary works of outstanding universal significance"
 
=== Критериуми за природно наследство ===