Разлика помеѓу преработките на „Штокавско наречје“

с
нема опис на уредувањето
с
с
Врз осонва на тоа со кој од гласовите е заменет стариот глас [[јат]], штокавското наречје се дели на [[Екавски изговор]], [[Ијекавски изговор]] и [[Икавски изговор]], а во однос на развојот на акцентот и формата - на постари штокавски дијалекти и помлади штокавски дијалекти (новоштокавски).
 
 
[[Категорија: Лингвистика]]
[[Категорија: Јазици]]
[[Категорија: Јазични семејства]]
[[Категорија: Индоевропски јазици]]
[[Категорија: Словенски јазици]]
[[Категорија: Српски јазик]]
959

уредувања