Разлика помеѓу преработките на „Логички аргумент“

нема опис на уредувањето
 
Кај логиката, '''аргумент''' представува обид за покажување на вистинитоста на едно тврдење наречено ''заклучок'', врз основа на вистинитоста на збир тврдења наречени ''искази''. Процесот на покажување на дедуктивното и индуктивното расудување му дава облик на аргументот и подразбира некој вид на комуникација, која може да биде дел од пишан текст, говор или разговор.
 
[[Категорија:Логика]]