Рекански дијалект: Разлика помеѓу преработките

с
[проверена преработка][проверена преработка]
 
== Територија ==
Дијалектот се зборува во селата [[Жировница]] (диј. Жернаница), [[Видуше]] и [[Болетин]] кои се наоѓаат во горниот тек на реката [[Радика]].
 
== Фонолошки карактеристики ==