Разлика помеѓу преработките на „Роберт Грин“

Одземени 260 бајти ,  пред 8 години
===Концизни 48 закони на моќта===
{{main|Концизни 48 закони на моќта}}
Првата негова книга, ''[[Концизни 48 закони на моќта]]'' претставува еден практичен водич за секој кој има желба за моќ, кој ја набљудува моќта, или кој сака да се спротистави на некаква моќ.<ref name=BusinessWeekList>{{cite web|last=Green|first=Hardy|title=Best Selling List|publisher=BusinessWeek|date=November 30, 1998}}</ref> Книгата претставува еден вид на дестилација на моќта во последните 3.000 години од човечката историја и ги опишува животите на стратези и историски личности како на пример [[Николо Макијавели]], [[Сун Цу]], [[Карл фон Клаузевиц]], [[Елизабета I]], [[HenryХенри KissingerКисинџер]], and [[PФинијас Барнум]].T<ref name=48lawsofpower>{{cite book |title=The 48 Laws of Power |last=Greene |first=Robert|year=2000 |publisher= |location=New York, NY |isbn=0140280197 |pages=452 |url=http://www.amazon.com/48-Laws-Power-Robert-Greene/dp/0140280197/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1346102901&sr=1-1&keywords=48+laws+of+power}}</ref><ref Barnum]name=CNN>Blake, John. [http://articles.cnn.com/2010-03-15/living/48.laws.of.power_1_gain-power-laws-robert-greene?_s=PM%3ALIVING How to Master the ‘48 Laws of Power’]. ''CNN''. March 15, 2010.</ref> Секој закон си има свое поглавје, свои „грешки,“ свои „набљудувања“ и „осврт“.
The laws are a distillation of 3,000 years in the history of power, drawing on the lives of strategists and historical figures like [[Niccolò Machiavelli]], [[Sun Tzu]], [[Carl von Clausewitz]], [[Queen Elizabeth I]], [[Хенри Кисинџер]], and [[Финијас Барнум]].<ref name=48lawsofpower>{{cite book |title=The 48 Laws of Power |last=Greene |first=Robert|year=2000 |publisher= |location=New York, NY |isbn=0140280197 |pages=452 |url=http://www.amazon.com/48-Laws-Power-Robert-Greene/dp/0140280197/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1346102901&sr=1-1&keywords=48+laws+of+power}}</ref><ref name=CNN>Blake, John. [http://articles.cnn.com/2010-03-15/living/48.laws.of.power_1_gain-power-laws-robert-greene?_s=PM%3ALIVING How to Master the ‘48 Laws of Power’]. ''CNN''. March 15, 2010.</ref> Секој закон си има свое поглавје, свои „грешки,“ свои „набљудувања“ и „осврт“.
 
''Концизни 48 закони на моќта'' е интернационале бестселер и се има продадено во повеќе од 1.2 милиони копии само во САД. <ref name=CNN/> Многу познати рапери, претприемачи, славни личности и глумци, меѓу кои [[50 Cent]], [[Џеј-Зи]], [[канје Вест]], [[Лудакрис]], [[Крис Бош]], и [[Вил Смит]], ја уважуваат и ценат книгата на високо ниво.<ref name=CNN/><ref name=OutlawCulture/><ref name=Entrepreneur>Tice, Carol. [http://www.entrepreneur.com/article/168770 All’s Fair?]. ''Entrepreneur''. November 1, 2006.</ref><ref name=FreshPrince/><ref name=NBA.com>Bosh, Chris. [http://www.nba.com/chat_and_mailboxes/chris_bosh.html Chris Bosh NBA Blog]. ''NBA.com''. April 10, 2007.</ref>
5

уредувања