Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Заштита на личните податоци“

с
нема опис на уредувањето
(Откажано уредувањето 3064794 на уредникот 217.16.90.148 (разговор))
с
==Одрекување од одговорност==
Фондацијата Викимедија верува дека одржувањето и зачувувањето на приватноста на корисничките податоци има огромна вредност. Ова начело за заштита на личните податоци, заедно со сите други начела, резолуции и постапки од Фондацијата претставуваат посветен напор за заштита на безбедноста на ограничените кориснички информации кои се собрани и задржани на нашите сервери. Сепак, Фондацијата не може да гарантира дека корисничките информации ќе останат приватни. Ние признаваме дека и покрај нашиот посветен напор да ги заштитиме приватните кориснички информации, определени решени лица можат да најдат начин да ги откријат овие информации и да ги објават. Заради оваа причина, Фондацијата не може да гарантира против неавторизиран пристап до информациите овозможени во текот на учеството на проектите на Фондацијата или поврзаните заедници.
 
{{Принципи и напатствија}}
 
[[Категорија:Википедија:Основни информации]]