Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Вандализам“

с
с
 
==== Вандализам на страниците за дискусија ====
Бришење на пораки на другите корисници од нивните лични страници за разговор, бришење на Вики просторот или на страниците за разговор на одредена статија во најголем број од случаите се смета за вандализам. Исклучок од ова правило е бришење на [[Википедија:Агитирање|пораки чија цел е агитирање]]. Друг очигледен исклучок е преместување на пораките до нивното соодветно место (пр. [[ВикипедијаВП:Барање за заштита на страницаЗАШТИТА|барање за заштита]]). [[Википедија:Без лични напади|Бришење на лични напади]] од други корисници најчесто се смета за легитимно, а препорачливо е да се архивираат долгите дискусии на страниците за разговор. Овие правила не важат за сопствената страница за разговор на корисникот, ниту пак забрануваат бришење или архивирање на дискусиите водени на ваквите страници. Личните страници за разговор на уредниците се нивен дискретен простор.
 
==== Непрекинато качување на заштитен материјал ====