Отвори го главното мени

Промени

Нема измена во големината, пред 6 години
с
 
==== Креирање на малициозни кориснички имиња ====
Креирање на кориснички сметки со кориснички имиња кои содржат навредливи или непријатни поими се смета за вандализам, без разлика дали корисничката сметка се употребува или не. За повеќе информации во врска со политиката на Википедија за тоа што се смета за неприфатливо корисничко име, види [[Википедија:ПолитикаНачела наза кориснички имиња]]. Види исто така [[Википедија:Марионетство]].
 
==== Вандализам во резимето на уредувањето ====