Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Вандализам“

с
 
==== Модифицирање на кориснички коментари ====
Уредување на коментарите на другите корисници до таа мера што суштински се менува нивната смисла (пример промена на нечие гласање). Не се смета за вандализам уредувањето на коментарите на другите корисници доколку се работи за [[WPВикипедија:RPAБез лични напади|бришење на напади врз личноста]] (кои на некој начин се контроверзни самите по себе). Означувањето дека коментарот е непотпишан е исклучок од ова правило. Да забележиме исто така дека корекција на стилот на пишувањето на другите корисници не се препорачува.
 
==== Вандализам на страниците за дискусија ====