Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Вандализам“

целосно преведена
(целосно преведена)
{{најважното|Намерно неконструктивно менување на Википедија ќе предизвика блокирање или перманентно банирање.}}
{{Список на начела}}
{{превод}}
 
'''Вандализам''' е било кое додавање, бришење или менување на содржината направено со намера да се наруши интегритетот на Википедија.