Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Вандализам“

с
 
=== Злоупотреба на шаблони ===
Злонамерно вметнување на {{tl|afd}}, {{Шаблон:Dbtl|Db}}, {{tl|sprotected}}, или други шаблони од тој вид на страници кои не ги исполнуваат тие критериуми. Овде спаѓа и бришење на постојното {{tl|policy}} и слични шаблони без постигнат консензус за таква промена.
 
=== Вандализам изразен преку преместување на страници ===