Разлика помеѓу преработките на „Фудбалско игралиште“

нема опис на уредувањето
[[File:Teren fudbal odozgo markiran.jpg|thumb|Фудбалски Терен]]
 
 
'' 'Фудбал''' ({{Jez-eng | фудбал}} зборови ({{Jez-eng | нога}}) - нога и ({{Jez-eng | топката}}) - топка) или '' 'фудбалот''' Колективниот е спорт
игра помеѓу два тима, составен од единаесет играчи. Фудбалот е моментално најпопуларна [[спорт]] во светот. Играта се игра во повеќе од 200 земји. Може да се игра од страна на луѓе од сите возрасти и двата пола. Често зборуваме за фудбалот како "најважните средно нешто во светот." Играта е [[топката | фудбалска топка]] на правоаголни поле со трева или вештачка трева. [[С]] овие се наоѓаат спроти друг на терен до крајот на јажето. Целта на играта е да потоне на топката во цел со било кој дел од телото освен својата рака. Само [[голман во фудбал | голман]] да во ограничен простор, т.н.'', средината'', игра на рака. Победник е оној тим кој играл на крајот на играта резултати повеќе цели (целите).
6

уредувања