Разлика помеѓу преработките на „Зигмунд Фројд“

Одземени 63 бајти ,  пред 8 години
 
=== Биографии ===
*Хелен Волкер Пунер, Фројд: Неговиот живот и неговиот ум (1947)
 
*Ернест Џонс, Животот и работата на Сигмунд Фројд, 3 тома (1953 -1958)
• Хелен Волкер Пунер, Фројд: Неговиот живот и неговиот ум (1947)
*Хенри Еленбергер, Откритието на несвесното (1970)
 
*Френк Саловеј, Фројд: Биологист на мозокот (1979)
• Ернест Џонс, Животот и работата на Сигмунд Фројд, 3 тома (1953 -1958)
*Џефри Мусаиф Масон. Нападот на вистината: Теоријата на Фројд за потиснување на заведувањето, Книгите на Балантајн (ноември 2003),
 
*Петар Геј, Фројд: Животот за наше време (Њујорк: В. В. Нортон и друштвото, 1988г.)
• Хенри Еленбергер, Откритието на несвесното (1970)
*Луј Брегер, Фројд: Темнина насреде визијата (Њујорк: Вили, 2000г.),
*Филип Риф, Фројд: Умот на моралистот (Виктор Коланц, 1960)
 
*Ричард Волхајм, Фројд (Фонтана, 1971)
• Френк Саловеј, Фројд: Биологист на мозокот (1979)
 
 
• Џефри Мусаиф Масон. Нападот на вистината: Теоријата на Фројд за потиснување на заведувањето, Книгите на Балантајн (ноември 2003),
 
 
• Петар Геј, Фројд: Животот за наше време (Њујорк: В. В. Нортон и друштвото, 1988г.)
 
• Луј Брегер, Фројд: Темнина насреде визијата (Њујорк: Вили, 2000г.),
 
• Филип Риф, Фројд: Умот на моралистот (Виктор Коланц, 1960)
 
 
• Ричард Волхајм, Фројд (Фонтана, 1971)
 
 
== Семејството на Фројд ==
253

уредувања