Голема бела ајкула: Разлика помеѓу преработките

с
Нема опис на уредувањето
 
Белите ајкули ретко напаѓаат и понекогаш дури и бродовите тонат. Само 5 од 108 неиспровоцирани напади од ајкули биле пријавени од крајбрежјето на Тихиот Океан во текот на 20-тиот век во кој биле вклучени кајакари. Во неколку случаи тие нападнале и бродови долги и до 10 метри.
Во еден случај во 1936, голема ајкула целосно скокнала на еден Јужноафричкијужноафрикански рибарски брод. Tricas и и подводнатаподводното опсервацијанабљудување McCosker укажуваат дека чамците привлекуваат ајкули поради електричните полиња што тие ги генерираат.
 
===Белите ајкули во заробеништво===