Разлика помеѓу преработките на „Јохан Штраус (татко)“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: Јохан Штраус '''(1804-1849)''' е австриски композитор. Учел виолина во Виена, а потоа свирел...)
 
Јохан Штраус '''(1804-1849)''' е австриски композитор. Учел виолина во Виена, а потоа свирел во разни оркестри, каде што бил и диригент. Како диригент и композитор, најмногу успех имал со своите валцери кои публиката од сè срце ги прифаќала. Напишал околу 150 валцери и многу други дела.
срце ги прифаќала. Напишал околу 150 валцери и многу други дела.
Анонимен корисник