These Are the Days of Our Lives: Разлика помеѓу преработките

[непроверена преработка][непроверена преработка]
Избришана содржина Додадена содржина
Оља (разговор | придонеси)
превод
 
Оља (разговор | придонеси)
с дополнувања
Ред 27:
 
 
==Музичко Видео ==
Поради финалната фаза од битката со сидата, пропратното видео било последно во кое се појавил Фреди Меркјури. Повеќето од снимките искористени во видеото се снимени од Руди Долезал и Ханс Росакер од продукцијата ДоРо на 30 Мај 1991 година.
За снимање на промотивното видео, Меркјури, Тејлор и Џон Дикон биле присутни, додека додатни снимки од гитаристот Брајан Меј биле направени неколку недели подоцна и додадени на оригиналната снимка, бидејќи Меј бил на радио промотивна турнеја во времето кога се снимало основното видео.
Ред 45:
Песната на 1-ви Јули 2007 година била употребена за концертот на Дајана. Концерт кој бил одржан на новиот стадион на Вембли во Лондон, Англија, Велика Британија, во чест на Дајана, Принцезата од Велс, која почининала 10 години претходно. На крајот на настапите, била прикажана видео монтажа од Дајана како дете, додека оваа песна свирела во позадина.
Преработената верзија на Петула Кларк е вметната на нејзиниот компилациски албум Then & Now.
 
 
==Надворешни врски==
* Официјални [[YouTube]] видеа: [https://www.youtube.com/watch?v=OPzhVVAnrPs Queen + Paul Rodgers (live)], [https://www.youtube.com/watch?v=Y6n1h_KO8Gg at Freddie Mercury Tribute Concert] (со [[George Michael]] и [[Lisa Stansfield]])
* [http://www.queenonline.com/en/the-band/discography/innuendo/#lyrics Lyrics at Queen official website]
* {{MetroLyrics song|queen|these-are-the-days-of-our-lives}}<!-- Licensed lyrics provider -->
 
{{Queen singles}}