Разлика помеѓу преработките на „Мементо (филм од 1967 година)“

Нема измена во големината ,  пред 7 години
== Кратка содржина ==
 
Еден ден спроти земјотресот во Скопје, се запознаваат Вили Милер ([[Стево Жигон]]), германски диригент на пропатување низ Македонија, и Јана ([[Рената Фреискорн]]), млада девојка, студентка. Нивната повторна средба е после неколку години кога Вили Милер диригира еден концерт на Средбата на солидарноста во Скопје. Тие неколку дена минати заедно се исполнети со своевидна реминисценција на Јана за доживеаната семејна трагедија, за нејзините лутања и барање начин повторно да се започне животот, запрен во денот на замјотресотземјотресот. Можноста да замине со Милер е привлечна, но Јана останува во Скопје. Нејзиното место е покрај момчето Гого ([[Предраг Ќерамилац]]) за кое ја врзува вистинска љубов.
 
== Надворешни врски==
Анонимен корисник