Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Селска чешма“

→‎Помош: ново заглавие
(→‎Помош: ново заглавие)
== Обука за википедија ==
Денес (22 мај 2013 г.) од 11-16 часот ќе се одржи обука/работилница за википедија на вработените во [[Бесплатни интернет клубови во Република Македонија|бесплатните интернет клубови во Македонија]]. Обуката ќе се одржи во [[ОУ „Браќа Миладиновци“ - Острово|ОУ „Браќа Миладиновци“ - Скопје]], општина Аеродром. Повеќето од слушателите се регистрирани на Википедија и веќе имаат дадено свој придонес во рамките на проектот [[Википедија:БИКМ]]. Идејата е слушателите да се обучат за да можат понатаму да спроведуваат обуки во интернет клубовите каде работат на сите заинтересирани граѓани пријавени на [http://mioa.gov.mk/?q=node/3416 конкурсот објавен од страна на Министерството за информатичко општество и администрација за бесплатна обука на граѓани за изработка и објава на содржини на википедија]. Во текот на обуката практично ќе се работи на википедија и пожелно е активните уредувачи на википедија пред/за време/после обуката внимателно да пристапуваат кон нивните уредувања имајќи ги предвид основните начела: [[Википедија:Претпоставете добронамерност|1]], [[Википедија:Ве молиме не напаѓајте ги новодојденците|2]], [[Википедија:Пристојност|3]] и др. Потребно е во рамките на нашите ограничени ресурси да извлечеме максимум. Поздрав. --[[User:Brest|brest]] <small>([[User talk:Brest|разговор]])</small> 07:30, 22 мај 2013 (CEST)
 
== Помош ==
 
Пробувам да преведам страница од англиски на македонски. Го најдов црвениот линк на нашата википедија и видов дека не е преведена статијата. Е сега, според упатсвата за превод, го ископирав од англиската страница само инфобоксот откако стиснав едит, и ја ископирав на мојата страна со црвениот линк. Ги преведов само оние зборови кои треба и стиснав зачувај (поради тоа што претходно исто направив за друга статија и се беше во ред) ама не ми дава ништо, само празна страна како да не сум внел ништо. Линкот веќе не се води како да за него нема превод на македонски.Каде грешам?
93

уредувања