Разлика помеѓу преработките на „Скратеници во македонскиот јазик“

Одбиени последните 2 промени во текстот (од 77.28.122.147) и вратена ревизијата 1950683 на Wikitanvir
(Одбиени последните 2 промени во текстот (од 77.28.122.147) и вратена ревизијата 1950683 на Wikitanvir)
:'''АСНОМ''' - ''Антифашистичко собрание на народното ослободување на Македонија''
:'''НОБ''' - ''Народноослободителна борба''
:'''ВМРО''' - ''Внатрешна Македонска Револуционерна јсиајдујдухдОрганизација''
:'''РМ''' - ''Република Македонија''
:'''САД''' - ''Соединети Американски Држави''
Покрај овие, во македонскиот јазик се преземени и некои меѓународни скратеници како: ФИФА, УНИЦЕФ, УНРРА, АФП и сл.
 
== You Can't See MeНаводи ==
{{наводи}}