Разлика помеѓу преработките на „СОУ „Ѓорче Петров“ - Прилеп“

Нема измена во големината ,  пред 7 години
:*СОУ „Ѓорче Петров“ - [[Прилеп]] има учествувано на проектот ``ТРЕШ ФЕШН`` во [[Скопје]], кадешто се одржува модна ревија со еколошки материјали.
:*Учењето преку работа и вештини – проектот поддржан од УСАИД, заради кој е изграден Кариерен Центар во СОУ „Ѓорче Петров“ - [[Прилеп]]. Во 2012/2013 година.
:*Насмевката на црвеното јаболко – микрософт, користење на IKT.( [https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%B2%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%98%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE/250563378357673?ref=ts&fref=ts/ ФејзбукФејсбук страница за проектот] )
:*GEC 2012 - Тоа е еден натпревар во кој тинејџерите од сите земји можат да учествуваат, да се запознаваат меѓусебно и да се дружат. Така и овој проект го допре и нашето училиште. Една ученичка од СОУ „Ѓорче Петров“ - [[Прилеп]] - Гордана Заркоска случајно се пријави на тој конкурс, незнаејќи дека токму нејзе ќе ја одберат од нашата држава, баш таа да ја претставува Македонија пред другите држави.Гордана имаше за цел да пронајде група од најмногу десет деца, двајца ментори и двајца судии. Судиите имаа право да гласаат за сите земји, освен за нашата. Предизвикот беше за рок од дваесет и четири часа да се направи бизнис план кој не е до сега никогаш реализиран, измислен од координаторот Гордана заедно со незината група. За овој проект успешно да се реализира потребно беше да се обезбеди просторија во која учесниците ќе можат да останат цели дваесет и четири часа. Таа просторија беше обезбедена со неопходни предмети, какошто се компјутери, интернет и др.
::За жал, нашиот проект не беше доволен за да ја добиеме наградата која беше прошетка до Австралија и во неа. Сепак, учесниците добија сертификати кои што ќе му бидат од големо значење во понатамошното школување.
182

уредувања