Википедија:Одземање на администраторски статус/Brest: Разлика помеѓу преработките

:Ок, добро образложено, во врска со средбата. Сепак: ''Да потсетам дека ваквата постапка мора 1. да определи кој смее да гласа (обично нови корисници без уредувања не смеат да гласаат, па се става некој лимит, да речеме минимум 50 уредувања), и 2. да определи мерило за консензус кое што обично е над просто мнозинство (предлог: 75%).''--[[User:FlavrSavr|FlavrSavr]] <small>([[User talk:FlavrSavr|разговор]])</small> 23:32, 15 мај 2013 (CEST)
 
== Правила за гласање ==
== Гласање ==
'''(0/0/0); Закажано да заврши во 14:04, [[22 мај]] [[2013]] (CEST)'''
 
Како што напомена Слободан, пред да се започне со гласање, треба да се дефинираат правила како ќе се изведе гласањето. Ова би одело како начело за евенутални идни случаи.
# Кој смее да гласа
 
Јас пак не би одел со ова решение (гласање за одземање), но ете сте го отвориле.--<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 23:42, 15 мај 2013 (CEST)
 
<!--
Сокриено од Милош, додека не се дефинираат правилата за гласање.
== Гласање ==
'''(0/0/0); Закажано да заврши во 14:04, [[22 мај]] [[2013]] (CEST)'''
 
=== За ===
{{за}}--[[User:Dalco26|Хилариус Книгоподврзувачот]] <small>([[User talk:Dalco26|разговор]])</small> 23:24, 15 мај 2013 (CEST)
=== Против ===
=== Воздржан ===
-->