Википедија:Одземање на администраторски статус/Brest: Разлика помеѓу преработките

== Гласање ==
'''(0/0/0); Закажано да заврши во 14:04, [[22 мај]] [[2013]] (CEST)'''
 
Како што напомена Слободан, пред да се започне со гласање, треба да се дефинираат правила како ќе се изведе гласањето. Ова би одело како начело за евенутални идни случаи.
# Кој смее да гласа
# Какво мнозинство е потребно за гласањето да биде успешно
# Времетраење на гласањето
# Должина на забрана за користење на администраторски привилегии - ограничено (X месеци), неопределено
 
 
Мој предлог:
# Регистрирани корисници повеќе од 30 дена, со најмалку 500 уредувања во главниот именски простор
# 75%
# 7 дена
# зависи од корисникот кој го поднесува барањето
 
=== За ===
{{за}}--[[User:Dalco26|Хилариус Книгоподврзувачот]] <small>([[User talk:Dalco26|разговор]])</small> 23:24, 15 мај 2013 (CEST)